Γιώργος Φασόλης

Γιώργος Φασόλης
Τμήμα: 
Polyphonica Drums Team
Ειδικότητα: 
Διεύθυνση τμήματος κρουστών - Διδασκαλία

Ο Γιώργος Φασόλης είναι καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών μουσικής και παραδοσιακών κρουστών. Είναι απόφοιτος του διετούς επαγγελματικού κύκλου σπουδών Μουσικοκινητικής Αγωγής Carl Orff. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κρουστών με τους Πέτρο Κούρτη, Zohar Fresco, Glen Velez, STOMP καθώς καί μουσικοπαιδαγωγικά σεμινάρια Kodaly, Dalcroze, θεάτρου και πολύτεχνης έκφρασης, στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Πρόσφατα παρακολούθησε ένα σεμινάριο επιμόρφωσης από την ΕΕΜΑΠΕ για τα νέα βιβλία μουσικής στο δημοτικό σχολείο.

Ήταν για τρία χρόνια συνεργάτης ερευνητικής ομάδας στο Ράλλειο Πειραματικό Σχολείο Πειραιά, υπό την εποπτεία του Τμήματος Παιδαγωγικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών, με αντικείμενο έρευνας, την σύνδεση της μουσικοκινητικής αγωγής με την διδασκαλία των μαθημάτων του αναλυτικού προγράμματος του Δημοτικού σχολείου. Συνεργάστηκε επίσης, με το Πανεπιστήμιο Αθηνών στα πλαίσια ενός πιλοτικού προγράμματος διαπολιτισμικής εκπαίδευσης.

Παίζει κρουστά σε μουσικοθεατρικές παραστάσεις και σε διάφορα συγκροτήματα. Έχει κάνει εμφανίσεις στο Θέατρο Ηρώδου Αττικού και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συμμετέχοντας σε οργανικά και φωνητικά μουσικά σύνολα.

Έχει διδάξει σε σεμινάρια επιμόρφωσης μουσικών και δασκάλων στα πλαίσια του προγράμματος 'ΜΕΛΙΝΑ' και συμμετείχε ως εισηγητής στο 1ο διεθνή μουσικοπαιδαγωγικό συνέδριο της ΕΕΜΕ.

Διδάσκει μουσικοκινητική αγωγή και παραδοσιακά κρουστά σε σχολεία και Μουσικές Σχολές.

Από τον Απρίλιο του 2014 είναι υπεύθυνος του τμήματος κρουστών της POLYPHONICA.