Αννα Καραμήτσου

Τμήμα: 
Polyphonica Dance & Drums Connection
Ειδικότητα: 
Υπεύθυνη Τμήματος/διδασκαλία χορού

Η Άννα Καραμήτσου χορεύτρια και χορογράφος, απόφοιτος της ΚΣΟΤ με μεγάλη εμπειρία στον κλασικό και σύγχρονο χορό, διδάσκει αφρικανικό χορό από το 1997 από τις περιοχές της Δυτικής Αφρικής (Μάλι, Γουινέα, Μπουρκίνα Φάσο) δίνοντας μεγάλη βάση στην συνειδητοποίηση του σώματος και στη σωστή τοποθέτησή του.

Αποφοίτησε από την Κρατική Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. Έχει πάρει υποτροφία από την Γαλλική Κυβέρνηση για σπουδές στην Ψυχοθεραπεία μέσω του χορού και την Ιστορία Χορού στο Πανεπιστήμιο της Sorbonne Paris IV στο Παρίσι και από την Σχολή του Peter Goss για σπουδές σύγχρονου χορού και απέκτησε ειδική άδεια από τον Peter Goss για τη διδασκαλία του συστήματος του.

Έχει παρακολουθήσει πλήθος άλλν μαθημάτων με αντικείμενο τον κλασικό, σύγχρονο χορό και πολλά είδη χορού, και παρακολούθησει σεμινάρια σε Αμερική, Γαλλία, Γερμανία καθώς και στην Αφρική. Έχει διδάξει σύγχρονο χορό στην σχολή του Peter Goss στο Παρίσι, και σύγχρονο και κλασικό χορό σε σχολές της Γαλλίας και της Ελλάδας από το 1986. Σολίστ, χορεύτρια, χορογράφος, τραγουδίστρια και repetitrice σε ομάδες χορού και θεάτρου (Γ.Μέτσης, Χ. Μανταφούνης, Editta Braun, Blanca Li, L.Gomes, Μ.Ναλμπάντης, Urban Sax, Επαγγελματική Σχολή Χορού Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, Α. Παυλίδου-Κρίσιμη Μάζα, κ.ά).
Έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, σαν χορεύτρια-σολίστ για τον κεντρικό χορευτικό ρόλο «Αηδόνα», και σαν repetitrice, στο έργο του Αριστοφάνη «Οι Όρνιθες» σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν, μουσική Μάνου Χατζιδάκι και χορογραφία Ζουζού Νικολούδη (Επίδαυρος, Ηρώδειο κ.ά). Έχει συνεργαστεί ως χορογράφος, repetitrice και χορεύτρια στην «Comédie Française» στο έργο «Le Bal masqué» σε σκηνοθεσία του Anatoli Vassiliev, καθώς και σε πλήθος θεατρικών έργων, μουσικοχορευτικών παραστάσεων, ταινιών, videoclip κ.ά. Χορογράφος της παράστασης «ΟΡΝΙΘΕΣ» του Αριστοφάνη, των Εκπαιδευτηρίων «Πλάτωνα» σε σκηνοθεσία Α.Γιργινούδη για τον Πανελλήνιο διαγωνισμό θεάτρου, Α΄Βραβείο Περιφέρειας (Ανατολική Αττική), Γ΄Βραβείο Πανελλήνιο.

Ασχολείται με τον αφρικάνικο χορό από το 1993 (Norma Claire, Elsa Wolliaston, Irene Tassembedo, Mame Leno, Aicha Diallo, Doumbia Abdou, Moise Kourouma, Assetou Coulibaly, Ousmane Toure, Yelly Thioune, Mamadama Camara, Gérard Diby, Sourakhata Dioubate, Yama "La Reine de Sabar" Wade, κ.ά.), και διδάσκει από το 1997. Έχει συμβάλλει στην εκπαίδευση συνοδείας του αφρικάνικου χορού με αφρικάνικα κρουστά. Έχει οργανώσει σειρά σεμιναρίων, θεάτρων και εκδηλώσεων, και οργανώνει εκπαιδευτικά ταξίδια σχετικά με τον αφρικάνικο χορό και κρουστά και με την αφρικάνικη κουλτούρα. Υπήρξε βοηθός παραγωγής, casting director σε πολλές παραγωγές, συνεργάστηκε για παραγωγές του Υπουργείου Παιδείας. Μέλος πολλών καλλιτεχνικών ομάδων και της Σχολής Αφρικάνικων Παραδοσιακών Κρουστών και Χορού των Séga Sidibé και Mamadou Kanté, στη Μπαμακό, στο Μαλί (Δ.Αφρική).

Το 2004 ίδρυσε σε συνεργασία με τον μουσικό Αντώνη Παπαδόπουλο την ομάδα Αφρικάνικου Χορού & Μουσικής "SELIKANOU". Το 2007 ίδρυσε την πρώτη Σχολή Αφρικάνικου Χορού, Μουσικής & Τεχνών στην Αθήνα, STUDIO SELI KANOU. Τα μαθήματα αφρικανικού χορού γίνονται πάντα με τη συνοδεία αφρικανικών κρουστών.