Αννα Καραμήτσου

Τμήμα: 
Polyphonica Dance & Drums Connection
Ειδικότητα: 
Υπεύθυνη Τμήματος/διδασκαλία χορού

Χορογράφος – Performer– Καθηγήτρια Χορού, Ιδρύτρια της Σχολής και Ομάδας Αφρικάνικου Χορού, Μουσικής & Τεχνών SELI KANOU, στην Αθήνα, Ελλάδα.
Διπλωματούχος της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ) με μεταπτυχιακές σπουδές με υποτροφία από την Γαλλική Κυβέρνηση, στη Ψυχοθεραπεία μέσω του χορού και Ιστορία Χορού στο Πανεπιστήμιο της Sorbonne Paris IV στο Παρίσι και, επίσης με υποτροφία, στην Σχολή του Peter Goss στο σύγχρονο χορό. Κατέχει ειδική άδεια από τον Peter Goss για τη διδασκαλία του συστήματος του. Έχει παρακολουθήσει, ακόμα, πλήθος ανεξάρτητων μαθημάτων με αντικείμενο τον κλασικό, σύγχρονο χορό και πολλά άλλα είδη χορού, θεάτρου, μουσικής, τραγουδιού καθώς και σεμινάρια σε Αμερική, Ευρώπη και Αφρική.

Έχει συμμετάσχει ως σολίστ, χορεύτρια, χορογράφος, τραγουδίστρια και repetitrice σε ομάδες χορού και θεάτρου, όπως: Γ. Μέτσης, Χ. Μανταφούνης, Editta Braun, Blanca Li, L. Gomes, Μ. Ναλμπάντης, Urban Sax, Επαγγελματική Σχολή Χορού Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, Α. Παυλίδου-Κρίσιμη Μάζα, κ.ά. Έχει συνεργαστεί με το Θέατρο Τέχνης του Κάρολου Κουν, ως χορεύτρια-σολίστ για τον κεντρικό χορευτικό ρόλο «Αηδόνα», και σαν repetitrice, στο έργο του Αριστοφάνη «Οι Όρνιθες» σε σκηνοθεσία Κάρολου Κουν, μουσική Μάνου Χατζιδάκι και χορογραφία Ζουζού Νικολούδη (Επίδαυρος, Ηρώδειο κ.ά). Έχει συνεργαστεί, επίσης, ως χορογράφος, repetitrice και χορεύτρια στην Comèdie Française στο έργο «Le Bal masqué» σε σκηνοθεσία του Anatoli Vassiliev, καθώς και σε πλήθος θεατρικών έργων, μουσικοχορευτικών παραστάσεων, ταινιών, video clip κ.ά.

Διδάσκει σύγχρονο και κλασικό χορό σε ενήλικες και παιδιά, με ή χωρίς αναπηρία, σε σχολές της Γαλλίας και της Ελλάδας από το 1986.
Μελετά τον αφρικάνικο χορό και την αφρικανική μουσική (τραγούδι, κρουστά, n'goni) από το 1993 με τους: Norma Claire, Maître Maré Sanogo, Ibrahim Doumbia, Elsa Wolliaston, Irène Tassembedo, Mame Leno, Aicha Diallo, Doumbia Abdou, Moise Kourouma, Assetou Coulibaly, Ousmane Touré, Yelly Thioune, Mamadama Camara, Gérard Diby, Sourakhata Dioubaté, Yama “La Reine de Sabar” Wade, Bachir Sanogo, Kassoum Diarra, Mamadou Kanté, Sega Sidibé, HarounaDembele κ.ά.,

Το 1997 με την επιστροφή της από το εξωτερικό, αρχίζει να διαδίδει τον αφρικανικό χορό στην Ελλάδα, διδάσκοντας αφρικανικό παραδοσιακό χορό και αφροσύγχρονο. Έκτοτε, δίνει μαθήματα και σεμινάρια σε σχολές, φεστιβάλ κ.ά. σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η μέθοδος της είναι βασισμένη στην συνειδητοποίηση του σώματος, την αποκατάσταση της επικοινωνίας και της ενότητας του μυαλού με το σώμα αλλά και με τον εξωτερικό από το σώμα χώρο και τους άλλους ανθρώπους. Επικεντρώνεται στην ανάπτυξη του συμμετέχοντα ως μονάδα αλλά και ως μέλος της ομάδας. Διερευνά, επίσης, την σύνδεση του αφρικάνικου με τον σύγχρονο χορό στην γλώσσα της κίνησης και εμβαθύνει στην αλληλεπίδραση του χορευτή με τον μουσικό στο μουσικοχορευτικό σχήμα.