Έλσα Κούντιγκ

Έλσα Κούντιγκ
Τμήμα: 
Polyphonica Voices
Ειδικότητα: 
Διδασκαλία χορωδίας

Γεννήθηκε στην Αθήνα, από πατέρα Ελβετό και μητέρα Ελληνίδα. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Παλλήνης, με βασικό όργανο επιλογής το βιολοντσέλο. Σπούδασε ψυχολογία στην Αθήνα (Πάντειο Πανεπιστήμιο) και εθνομουσικολογία στο Λονδίνο (SOAS). Εκπαιδεύτηκε στην αφήγηση παραμυθιών στο International School of Storytelling στο Sussex της Αγγλίας. Παρακολούθησε επίσης πολυάριθμα σεμινάρια φωνητικής, μουσικοπαιδαγωγικών και μουσικοθεραπείας. Αγαπά πολύ το χορωδιακό τραγούδι και έχει υπάρξει μέλος διαφορετικών φωνητικών συνόλων (community choirs, παραδοσιακά πολυφωνικά, χορωδία των Φίλων της Μουσικής “Μusica”)  

Έχει εργαστεί σαν εμψυχώτρια καλλιτεχνικών εργαστηρίων για παιδιά με ειδικές ανάγκες και εργαστηρίων μουσικής με παιδιά από διαφορετικές διαπολιτισμικές ομάδες, σε Αγγλία, Ελβετία και Ελλάδα. Η συμμετοχή της στο μάθημα “Μουσική στην Κοινότητα” του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών (το 2011 ως ερευνήτρια στα πλαίσια της μεταπτυχιακής διατριβής της και το 2013 ως επιβλέπουσα ομάδας φοιτητών) έπαιξε σημαντικό ρόλο στην διαμόρφωση των ιδεολογικών και καλλιτεχνικών της τάσεων. 

Από το 2012 ζει στην Ελλάδα όπου κάνει πράξη το όραμά της για την ενδυνάμωση των ευπαθών ομάδων μέσω της τέχνης της μουσικής. Σε συνεργασία με τη Μαρίζα Βαμβουκλή έχει αναλάβει τη μουσική διδασκαλία της χορωδίας της POLYPHONICA και εκτελεί χρέη εφόρου του τμήματος κρουστών της POLYPHONICA.

Παράλληλα εργάζεται και σε άλλους κοινωνικά ευαίσθητους χώρους και συμμετέχει σε ποικίλα project (σε συνεργασία με ομάδες και καλλιτεχνικούς φορείς, όπως η παιδική χορωδία ROSARTE, το Myrtillo Café και το Caravan Project – another world is here).