Χριστίνα Κατσαμάτσα

Τμήμα: 
Polyphonica Aegean
Ειδικότητα: 
Διδασκαλία χορωδίας

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1984 και μεγάλωσε στη Μυτιλήνη.Σύντομα εκδήλωσε έντονο ενδιαφέρον για την μουσική μεσα απο τη συμμετοχή της στη Νεανική Χορωδια Δήμου Μυτιλήνης και την Φιλαρμονική του Δήμου Μυτιλήνης.Παράλληλα φοίτησε στο Μουσικό Γυμνάσιο Μυτιληνης και σε ηλικία 16 ετών ξεκίνησε μαθήματα κλασσικού τραγουδιού και αρμονίας.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και αργότερα συνέχισε τις σπουδές της στο Τμήμα Μουσικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μίνιο στην Πορτογαλία στην ειδίκευση της διεύθυνσης χορωδιας. Παράλληλα συνέχισε τις σπουδές της στο κλασσικό τραγουδι δίπλα σε συμαντικούς δασκάλους (Χαρούλα Γκλαβοπούλου, Μαρίνα Βουλογιάννη, Vitor Lima).

 Ως σολίστ κλασσικου τραγουδιού , εχει εμφανιστεί σε γκαλά όπερας, ρεσιτάλ καθώς και παραστάσεις όπερας δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες (Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνων ,Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ,Θέατρο Όλβιο κ.α.).Την καλλιτεχνική περίοδο 2014-15 συμμετείχε ως “Second Witch/Spirit” στην παραγωγή “Διδω και Αινείας”του θεάτρου Victoria σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Αδάμ. Ως μουσικοπαιδαγωγός έχει εργασθει στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών διδάσκοντας χορωδία, ιστορία και θεωρία της Μουσικής (σχ. περιοδος 2011-12). Τα επόμενα χρόνια (σχολική περίοδος 2013-14) δίδαξε το μάθημα της μουσικής σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Πέλλας. Απο το 2015 εργάζεται ως καθηγήτρια μουσικής σε σχολεία του Νομού Λέσβου.