Κάντυ Καρρά

Τμήμα: 
Polyphonica Dance
Ειδικότητα: 
Διδασκαλία

Η Κάντυ Καρρά γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι αριστούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Νίκη Κονταξάκη». Έχει παρακολουθήσει πρακτικά και θεωρητικά σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό πάνω στο σύγχρονο χορό, τη δημιουργική έκφραση, τα ακροβατικά, τον αυτοσχεδιασμό, το contact improvisation και την performance.

Σαν performer τα τελευταία χρόνια έχει συνεργαστεί με χορογράφους και ομάδες χορού και χοροθεάτρου όπως ΜΑΝ της Άρτεμις Λαμπίρη, Χ-it του Φώτη Νικολάου, ΟΚΤΑΝΑ του Κωνσταντίνου Ρήγου, Χορευτές, Κινητήρας της Αντιγόνη Γύρα, Αποστολία Παπαδαμάκη κ.α. και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γερμανία και τη Νέα Υόρκη, όπως Φεστιβάλ Νέων Χορογράφων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, MIR Festival, Athens Video Dance Project (Σχολή Καλών Τεχνών), Arc for Dance, Διεθνές Φεστιβάλ Πάτρας, 48α Δημήτρια, Διεθνές Φεστιβάλ Κυπρίων, Folkwang Physical Theater Festival, Battery Dance Festival (όπου συγχορογραφούσε) κ.α.

Το 2012 προσκλήθηκε από τον Wim Vandekeybus να συμμετάσχει στο πρώτο μηνιαίο ερευνητικό πρόγραμμα της Ultima Vez στις Βρυξέλλες πάνω στο χορό και το θέατρο και το 2016 επιλέχτηκε να συμμετάσχει στο masterclass για νέους καλλιτέχνες στα πλαίσια του EUROPOLY festival στο Kammerspiele του Μονάχου.

Θεωρεί τη διδασκαλία σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι του ταξιδιού της στην εξερεύνηση της έκφρασης και επικοινωνίας μέσω του χορού και από το 2009 διδάσκει συστηματικά σύγχρονο χορό με στοιχεία αυτοσχεδιασμού σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Από το 2013 συμμετέχει ως δημιουργός και συντονίστρια σε εκπαιδευτικά προγράμματα χορού της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, με κεντρικότερο το Dancing To Connect σε σχολεία της Αθήνας και της περιφέρειας καθώς και στα παιδικά χωριά SOS. Τέλος, είχε τη χαρά να συνεργαστεί εθελοντικά ως υπαύθυνη κίνησης της θεατρικής ομάδας του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών.