Προφίλ

H POLYPHONICA είναι μια αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία που ιδρύθηκε το 2011 με πολιτιστικούς και κοινωνικούς σκοπούς. Επιδιώκει να προσφέρει σε παιδιά και νέους που ανήκουν σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, άσχετα από τον τόπο καταγωγής τους, τη θρησκεία ή τη γλώσσα τους, την ευκαιρία να συμμετάσχουν στην κοινωνία της γνώσης και της δημιουργίας.

Στο ευρύ φάσμα των στόχων της POLYPHONICA είναι η οργάνωση εκπαιδευτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων με θέματα τη μουσική, τις εικαστικές τέχνες, τη λογοτεχνία κ.α. που θα ενθαρρύνουν τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση, συναισθήματα βασικά για την εξέλιξή τους ως υπεύθυνοι άνθρωποι και πολίτες της κοινωνίας.

Ως πρώτη δράση της, η POLYPHONICA δημιούργησε μια παιδική διαπολιτισμική χορωδία, την POLYΡHΟNICA VOICES, στην οποία τα παιδιά μαθαίνουν να τραγουδούν με σωστό-ασφαλή τρόπο (φωνητική - ορθοφωνία), να επικοινωνούν και να συνεργάζονται. Τη μουσική διδασκαλία και τη μουσική διεύθυνση της POLYPHONICA έχει η έμπειρη μουσικός Μαρίζα Βαμβουκλή, σε συνεργασία με την Έλσα Κούντιγκ και τη Μυρτώ Τίκωφ. Εφορος είναι η μουσικός Ελλη Κωστελέτου. Η δράση αυτή απευθύνεται σε παιδιά και νέους ηλικίας 7-15 ετών.

Το Μάρτιο του 2014 η POLYPHONICA οργάνωσε ένα εργαστήρι κρουστών (κυρίως παραδοσιακών και αφρικάνικων), το POLYPHONICA DRUMS TEAM. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά και νέους ηλικίας 8-15 ετών, τα οποία μέσω της δημιουργικής απασχόλησης έρχονται σε επαφή με παιχνίδια και ρυθμούς της παγκόσμιας παράδοσης. Το τμήμα αυτό έχει αναλάβει ο μουσικός και εκπαιδευτικός Γιώργος Φασόλης, σε συνεργασία με τον Μιχάλη Αφολάνιο.

Τον Οκτώβριο του 2015 η PΟLYPHONICA δημιούργησε ένα τμήμα Χορού, το POLYPHONICA DANCE. Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά και νέους 8-16 ετών. Μέσα από το Σύγχρονο Χορό και Αυτοσχεδιασμό, το τμήμα αυτό προσφέρει ένα χώρο που επιτρέπει την ελεύθερη έκφραση, την πολυφωνία και τη διαφορετικότητα μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία. Ενθαρρύνει τους μαθητές να εξερευνήσουν τα όρια του ανθρώπινου σώματος και να νιώσουν την εμπειρία της συλλογικής χορευτικής έκφρασης. Το τμήμα αυτό έχουν αναλάβει οι χορευτές, χορογράφοι, εκπαιδευτικοί Γιάννης Νικολαΐδης και Κάντυ Καρρά.

Η συμμετοχή των παιδιών ευπαθών ομάδων στις μουσικές δράσεις της POLYPHONICA είναι δωρεάν. Το έργο της POLYPHONICA στηρίζεται από δωρεές – χορηγίες, το θεσμό των 'Φίλων' και από εθελοντές.

Η POLYPHONICA διοικείται από τη Γενική Συνέλευση των Ιδρυτικών Μελών της και επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο