Τμήματα

Polyphonica Voices

Στην παιδική διαπολιτισμική χορωδία της POLYPHONICA τα παιδιά μαθαίνουν να τραγουδούν με σωστό-ασφαλή τρόπο (φωνητική - ορθοφωνία) και να παίζoυν απλά κρουστά μουσικά όργανα. Με τη συμμετοχή τους στη χορωδία καλλιεργείται η αγάπη για το ομαδικό τραγούδι και τη μουσική γενικότερα και ενισχύεται ταυτόχρονα το πνεύμα πειθαρχίας, συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ τους για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού. Κατά την περίοδο 2015-2016 συμμετείχαν στη χορωδία εξήντα παιδιά που προέρχονταν από 20 διαφορετικές χώρες.

 

Polyphonica Voices

Διεύθυνση χορωδίας: Μαρίζα Βαμβουκλή

Διδασκαλία: Μαρίζα Βαμβουκλή, Έλσα Κούντιγκ, Μυρτώ Τίκοφ.

Εφορος: Ελλη Κωστελέτου

Στη χορωδία γίνονται δεκτά παιδιά από 8-16 ετών.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Παρασκευή 17.00-19.50 (ένα τρίωρο μάθημα, με ενδιάμεσο διάλειμμα) στη Σχολή Χιλλ, Θουκυδίδου 9, Πλάκα.

Δωρεάν συμμετοχή για παιδιά ευπαθών ομάδων.

Polyphonica Drums Team

Στο μουσικό αυτό εργαστήρι οι μαθητές έρχονται σε επαφή με το ρυθμό και την ορχήστρα κρουστών. Αρχικά χρησιμοποιώντας τη φωνή και το σώμα σαν κρουστά όργανα (body & vocal percussion) και στη συνέχεια με όργανα (όπως τουμπελέκια, αφρικανικά τζέμπε, πλαστικοί σωλήνες boomwhackers, σκεύη καθημερινής χρήσης κ.α.), τα παιδιά συντονίζονται ρυθμικά στον κοινό ρυθμό της ομάδας. Η συνεργασία και η επικοινωνία μεταξύ των μελών, η κοινωνικότητα και ομαδικότητα, η αύξηση της συγκέντρωσης και αυτοπεποίθησης αλλά και ο ενθουσιασμός και η χαρά της συλλογικής μουσικής δημιουργίας είναι μερικά από τα οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά συμμετέχοντας σε μια ορχήστρα κρουστών.

Drums team in action

Υπεύθυνος τμήματος/δάσκαλος: Γιώργος Φασόλης, Mιχάλης Αφολάνιο.

Το τμήμα αυτό απευθύνεται σε παιδιά 8-16 ετών και είναι χωρισμένο σε δύο ομάδες, ανάλογα με την ηλικία και τις δυνατότητες.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα 17.00-18.00 και 18.00-19.00 (δύο τμήματα της μιας ώρας) στο 60ο Γυμνάσιο, στην οδό Ρηνείας 2-4, Κυψέλη.

Δωρεάν συμμετοχή για παιδιά ευπαθών ομάδων.

 

 

 

Polyphonica Dance

Μέσα από το Σύγχρονο Χορό και τον Αυτοσχεδιασμό, η POLYPHONICA DANCE προσφέρει ένα χώρο που επιτρέπει την ελεύθερη έκφραση, την πολυφωνία και τη διαφορετικότητα μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία. Ενθαρρύνει παιδιά και νέους να εξερευνήσουν τα όρια του ανθρώπινου σώματος και να νιώσουν την εμπειρία της συλλογικής χορευτικής έκφρασης.

Υπεύθυνοι τμήματος/δάσκαλοι: Γιάννης Νικολαΐδης και Κάντυ Καρρά

Το τμήμα απευθύνεται σε παιδιά και νέους 8-16 ετών.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Πέμπτη 18.00-19.00 και 19.00-20.00 (δύο τμήματα μιας ώρας) στη Σχολή Χορού Griffon, Αργολίδος 48, κάθετος οδού Πανόρμου, Αμπελόκηποι.

Δωρεάν συμμετοχή για παιδιά ευπαθών ομάδων.