Αντώνης Στρούζας

Τμήμα: 
Polyphonica Dance
Ειδικότητα: 
Διδασκαλία

Ο Αντώνης Στρούζας ξεκίνησε από την ηλικία των δεκατεσσάρων ετών την ενασχόληση του με της πολεμικές τέχνες υπό την καθοδήγηση του δασκάλου Δημήτρη Δημητρίου.

Κατόπιν έγινε δεκτός στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού από όπου η συνεχής προσπάθειά του για ακαδημαϊκή εξέλιξη τον εισήγαγε στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με θέμα  «Μεγιστοποίηση της Άσκησης και Ποιότητα Ζωής».

Παράλληλα το 2006 ξεκίνησε να σπουδάζει χορό στην Κρατική Σχολή Ορχηστικής Τέχνης όπου και του δόθηκε η ευκαιρία να ερευνήσει σε προσωπικό επίπεδο τον τρόπο που συνδυάζονται ο χορός με τις πολεμικές τέχνες.

Μετά την αποφοίτηση του από την Κ.Σ.Ο.Τ διδάχτηκε υπό την επίβλεψη του Jozef Frucek την πρακτική Fighting Monkey διδάσκοντάς την μετέπειτα  και ο ίδιος σε Ελλάδα, Γερμανία ( Potsdamer Tanztage ), Δανία, Γαλλία, Σλοβακία, Ισπανία και Ισραήλ. Έχει συνεργαστεί με το Εθνικό θέατρο και έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό, Γερμανία (Alles Muss Raus, Bayreuth Baroque Opera Festival), Νησί Ρεϋνιόν (Danse Péi), Νέα Υόρκη (32nd Annual Downtown Dance Festival), Ισπανία (Empape Dance Festival) και από το 2013 αποτέλεσε σταθερό μέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος Dancing to Connect της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση. Το 2015 συμμετείχε στη πρώτη παγκόσμια υποβρύχια παράσταση χορού «Drops of Breath» στο Σούνιο. Από το 2010 διδάσκει σύγχρονο χορό σε ερασιτεχνικές και επαγγελματικές σχολές.