Τμήματα

Polyphonica Voices

Στην παιδική διαπολιτισμική χορωδία της POLYPHONICA τα παιδιά μαθαίνουν να τραγουδούν με σωστό-ασφαλή τρόπο (φωνητική - ορθοφωνία) και να παίζoυν απλά κρουστά μουσικά όργανα. Με τη συμμετοχή τους στη χορωδία καλλιεργείται η αγάπη για το ομαδικό τραγούδι και τη μουσική γενικότερα και ενισχύεται ταυτόχρονα το πνεύμα πειθαρχίας, συνεργασίας και επικοινωνίας μεταξύ τους για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού. Κατά την περίοδο 2022-2023 συμμετείχαν στη χορωδία πενήντα παιδιά που προέρχονταν από15 διαφορετικές χώρες.

Διδασκαλία: Μυρτώ Τίκοφ, Έλλη Γιαννάκη

Στη χορωδία γίνονται δεκτά παιδιά από 8-18 ετών.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Τρίτη 17.00-19.50 στη Σχολή Χιλλ, Θουκυδίδου 9, Πλάκα.

Δωρεάν συμμετοχή για παιδιά ευπαθών ομάδων.

 

 

Polyphonica Dance

Το εργαστήρι απευθύνεται σε παιδιά και νέους 8-16 ετών. Μέσα από το Σύγχρονο Χορό και Αυτοσχεδιασμό, το τμήμα αυτό προσφέρει ένα χώρο που επιτρέπει την ελεύθερη έκφραση, την πολυφωνία και τη διαφορετικότητα μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία. Ενθαρρύνει τους μαθητές να εξερευνήσουν τα όρια του ανθρώπινου σώματος και να νιώσουν την εμπειρία της συλλογικής χορευτικής έκφρασης. Το τμήμα αυτό έχουν αναλάβει οι χορευτές, χορογράφοι, εκπαιδευτικοί

Διδασκαλία: οι χορευτές, χορογράφοι, εκπαιδευτικοί Αντώνης Στρούζας (τμήμα μεγάλων) και Μαρία Φουντούλη (τμήμα μικρών).

Στο τμήμα γίνονται δεκτά παιδιά 8-17 ετών . Τα παιδιά είναι χωρισμένα σε δύο τμήματα ανάλογα με την ηλικία και τις δυνατότητές τους.

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Πέμπτη 18.00 -19.00 και 19.15 - 20.45 στη Σχολή Χορού Griffon, Αργολίδος 48, κάθετος οδού Πανόρμου, Αμπελόκηποι.

Δωρεάν συμμετοχή για παιδιά ευπαθών ομάδων.

 

POLYPHONICact

Σε αυτό το εργαστήρι τα παιδιά εισάγονται στον κόσμο του θεάτρου. Το τμήμα δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του συγγραφέα, σκηνογράφου, ενδυματολόγου  Πάρι Μέξη (μέλους του ΔΣ της POLYPHONICA) και της ηθοποιού, σκηνοθέτιδος Σοφίας Πάσσχου. Oι δάσκαλοι εναλλάσσονται έτσι ώστε να δοθεί στα παιδιά η δυνατότητα να γνωρίσουν από ειδικούς όλες τις παραμέτρους του θεάτρου.

Διδασκαλία: Σοφία Πάσχου, Μαρία Λογοθέτη, Νίκος Γαλενιανός

Στο τμήμα γίνονται δεκτά παιδιά 10-16 ετών

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα 17.00-18.00 τμήμα μικρών και 18.00-20.00 τμήμα μεγάλων στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκαλη.

Δωρεάν συμμετοχή για παιδιά ευπαθών ομάδων.

 

Polyphonica Uku Team

 Eνα χαρούμενο εργαστήρι όπου τα παιδιά μαθαίνουν ομαδικά να παίζουν γιουκαλίλι και να συνοδεύουν τα τραγούδια τους. To ρεπερτόριο προέρχεται από τα τραγούδια των παιδιων της χορωδίας μας αλλά και από άλλα από διάφορα μέρη του κόσμου. Τα παιδιά μαθαίνουν να διαβάζουν απλή παρτιτούρα.

Υπεύθυνη τμήματος/ διδασκαλία:  Ελλη Κωστελέτου

Στο τμήμα γίνονται δεκτά παιδιά 8-16 ετών  (που προέρχονται κυρίως από το τμήμα χορωδίας)

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Δευτέρα 17.00-18.30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασιλίσσης Σοφίας και Κόκκκαλη

POLYPHONICA & ACTION AID Χορωδία Ενηλίκων

Στη διαπολιτισμική μικτή χορωδία ενηλίκων που γίνεται σε συνεργασία της Polyphonica με την Action Aid Hellas δίνεται η δυνατότητα σε άτομα που αγαπούν το τραγούδι, άνδρες και γυναίκες, ανεξαρτήτως μουσικών γνώσεων και προηγούμενης χορωδιακής εμπειρίας, να έρθουν σε επαφή με την πολυφωνία και να αποκτήσουν ή να αναπτύξουν περισσότερο τις μουσικές τους δεξιότητες.

Στους στόχους του τμήματος αυτού είναι η δημιουργία ενός πλαισίου εμπιστοσύνης, έκφρασης και συνύπαρξης, όπου μέσα από ασκήσεις, παιχνίδια και τραγούδια  ουγχορωδοί θα αποκτήσουν γνώσεις με ευχάριστο τρόπο, ενώ ταυτόχρονα θα αποτελεί “καταφύγιο” από τη συχνά πιεστική και αγχογόνα καθημερινή πραγματικότητα.

Διδασκαλία Eλλη Κωστελέτου, Δέσπω Βαρουδάκη

Ηλικίες: 18+ ετών

Τα μαθήματα γίνoνται κάθε Σάββατο 11.00-13.00 στο ActionAid/Hellas, Πέτρας 93, Κολωνός

Δωρεάν συμμετοχή

 

POLYPHONICA AEGEAN

Με τις καινούργιες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που διαμορφώθηκαν στον τόπο μας τα τελευταία χρόνια και ειδικά με τα τόσα παιδιά που αυτή τη στιγμή έχουν ιδιαίτερη ανάγκη ενός χώρου εμπιστοσύνης όπου θα απασχολούνται δημιουργικά αποφασίστηκε η δημιουργία του τμήματος POLYPHONICA AEGEAN στη Μυτιλήνη. Λειτουργεί μια παιδική διαπολιτισμική χορωδία, η οποία απευθύνεται σε όλα τα παιδιά που ενδιαφέρονται, όποιος και ο τόπος καταγωγής τους. Στη χορωδία τα παιδιά μαθαίνουν να τραγουδούν με σωστό και ασφαλή τρόπο (φωνητική-ορθοφωνία), να κινούνται και να παίζουν ρυθμούς με το σώμα τους, να επικοινωνούν και να συνεργάζονται στενά με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας.

Υπεύθυνη τμήματος: Μαρίζα Βαμβουκλή

Διδασκαλία: Μαρίζα Βαμβουκλή, Γιώργος Γέργος

Στο τμήμα γίνονται δεκτά παιδιά 5-14 ετών

Τα μαθήματα γίνονται κάθε Πέμπτη

15.30-17.00 και 17.30-19.00 

 

Special Chef

Το τμήμα ενασχόλησης με τη μαγειρική της Polyphonica που έχει σαν βασικό μέλημα το σεβασμό στη διαφορετικότητα μπορεί παράλληλα να αποτελέσει όχι μόνο εφόδιο αυτονόμησης ή ημιαυτονόμησης αλλά και επαγγελματικής αποκατάστασης. Μέσα από την χαρά της δημιουργίας τα μαθήματα προσβλέπουν στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων παιδιών με μαθησιακές, συναισθηματικές, σωματικές δυσκολίες, ώστε να είναι σε θέση να εκτελούν συνταγές και να δημιουργούν ένα άρτιο γευστικό αποτέλεσμα. Στοχεύουν επίσης στην καλλιέργεια αξιών όπως η συνεργασία, η ομαδικότητα, η αλληλεγγύη, η ανεκτικότητα, η αποδοχή και ο σεβασμός του άλλου.

Στο τμήμα αυτό συμμετέχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες υψηλής λειτουργικότητας.

Διδασκαλία: Γιώργος Ευγενειάδης

Στο τμήμα γίνονται δεκτά παιδιά 12-18 ετών

Tα μαθήματα γίνονται κάθε Τετάρτη 17.30-19.00

Στο Melissa Network, Φερών 18, Πλατεία Βικτωρίας

 

ΤΜΗΜΑ MUSICAL (Μουσικό Θέατρο)

Στο τμήμα αυτό οι μαθητές συνδυάζουν μουσικές, χορευτικές και υποκριτικές δεξιότητες, που είναι σημαντικές για αυτό το είδος καλλιτεχνικής έκφρασης. Καλλιτεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος του τμήματος είναι ο μαέστρος Δημήτρης Μπουζάνης. Στο τμήμα αυτό συνεργάζονται έμπειροι δάσκαλοι του είδους, ο μουσικός/μαέστρος/διευθυντής χορωδίας Δημήτρης Μπουζάνης (τραγούδι), η χορεύτρια/ χορογράφος Άννα Αθανασιάδη χορός, χορογραφία), υποκριτική ο σκηνοθέτης/σκηνογράφος/ ηθοποιός Νίκος Ιωαννίδης. Παρ’όλο που όλη η διαδικασία εκμάθησης έχει εκπαιδευτικό, αλλά και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, ένας από τους σκοπούς του τμήματος είναι να γνωρίσουν οι μαθητές όλες τις παραμέτρους του μουσικού θεάτρου και να καταλάβουν τη σκληρή δουλειά που κρύβεται πίσω από μια συναρπαστική παράσταση. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, το μόνο που χρειάζεται από τον μαθητή είναι ο ενθουσιασμός και η έντονη επιθυμία για αυτό το είδος τέχνης.

Διδάσκουν: ο μαέστρος Δημήτρης Μπουζάνης, η χορεύτρια/χορογράφος Άννα Αθανασιάδη και ο σκηνοθέτης/ηθοποιός Νίκος Ιωαννίδης.