Δρ. Ελλη Κωστελέτου

Τμήμα: 
Polyphonica Uku team
Ειδικότητα: 
Διδασκαλία

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα όπου και ξεκίνησε, από παιδική ηλικία, την ενασχόλησή της με τη μουσική (κλασικό και jazz πιάνο, συμμετοχή στην παιδική χορωδία Κέρκυρας).

Σπούδασε στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης (2005). Κατά τις μεταπτυχιακές της σπουδές επικεντρώθηκε στο γνωστικό αντικείμενο της Εθνομουσικολογίας στο Πανεπιστήμιο Limerick της Ιρλανδίας (2006).

Εκπόνησε διδακτορική διατριβή (Άριστα, 2015) στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ως υπότροφος του προγράμματος Ηράκλειτος ΙΙ, με επιβλέποντα καθηγητή τον κ. Παύλο Κάβουρα. Η Διατριβή της αφορά σε μία εθνομουσικολογική προσέγγιση των ινδικών κοινοτήτων στην Ελλάδα.

Έχει εργαστεί στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας – Λίλιαν Βουδούρη (2008). Επίσης, από το 2009 συνεργάζεται με το Εργαστήριο Εθνομουσικολογίας και Πολιτισμικής Ανθρωπολογίας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, ερευνητικά και εργαστηριακά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ενώ η διδακτική της εμπειρία εμπλουτίσθηκε αφού υπήρξε καλεσμένη ομιλήτρια  τόσο στο προπτυχιακό πρόγραμμα του ΤΜΣ του ΕΚΠΑ, όσο και στο διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του ΤΜΣ και ΕΜΜΕ.

Από το 2015 μετασχηματίζει τη βιωματική και θεωρητική της εμπειρία σε πράξη στη διαπολιτισμική παιδική χορωδία PΟLYPHONICA.