Γιώργος Γέργος

Τμήμα: 
Polyphonica Aegean
Ειδικότητα: 
διδασκαλία χορωδίας

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1979. Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Από το 2006 εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ως δάσκαλος.

Ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας Ρέον, η οποία συγκροτήθηκε την Άνοιξη του 2008 από την ανάγκη  καλλιτεχνών να δημιουργήσουν μεταξύ τους τον αναγκαίο χώρο για την καλλιτεχνική δημιουργία και έκφραση, μέσα από το θέατρο, το χορό, τη μουσική, τις εικαστικές τέχνες και το λόγο. Η ομάδα αποτελείται από  δημιουργούς που καλύπτουν όλο το φάσμα των τεχνών.

Συνεργάζεται με την ομάδα χορού Creo από το 2007. Έχει γράψει μουσική για τις παραστάσεις: «Όλοι οι ξένοι μου» (2008), « Ceci n’est pas un siège » (2009-10), «GODOT»(2011-12) (πρώτο βραβείο κοινού-Sarajevo Winter Festival)

Μέλος του μουσικού σχήματος SaliaBaliaBand, το οποίο πραγματεύεται την γοητεία της παραδοσιακής και ρεμπέτικης μουσικής με ήχο σύγχρονο και ηλεκτρικό.

 Το 2013 εκδίδεται η πρώτη του ποιητική συλλογή ( .ο εαυτός ήχος- εκδόσεις Εξάρχεια). Ποιήματα και μεταφράσεις του έχουν δημοσιευτεί σε διάφορα καλλιτεχνικά περιοδικά.

Ζει και εργάζεται τα τελευταία 6 χρόνια στη Λέσβο.