Μαρία Φουντούλη

Τμήμα: 
Polyphonica Dance
Ειδικότητα: 
Διδασκαλία

Γεννήθηκε το 1985 στην Αθήνα. Είναι αριστούχος απόφοιτη της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (2007) και του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (2012).

Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με τις ομάδες Sinequanon, Χορευτές, Λάθος Κίνηση, Ομάδα Σύγχρονου Χορού του Χάρη Μανταφούνη, Ζήτα, Αμφίδρομο χοροθέατρο, ομάδα χορού Κώστα Τσιούκα, HellenicDanceCompany καθώς και με την Ερμίρα Γκόρο, Κατερίνα Ανδριοπούλου, Αγνή Παπαδέλη-Ρωσσέτου και Ηρώ Αποστολέλλη Έντγεν Λάμε, Θέλγια Πετράκη κ.α.

Στο θέατρο έχει συνεργαστεί ως χορογράφος με την ομάδα 3rdpersontheatergroup στις παραστάσεις «Πόση Γη χρειάζεται ο άνθρωπος» στο δημοτικό θέατρο Πειραιά και στο «Άσμα Ασμάτων» στο δηπεθέ Κοζάνης. Έχει επίσης συνεργαστεί με τον Μανώλη Μαυροματάκη στην παράσταση «Η Ριμάδα η ζωή» στην μικρή επίδαυρο στα πλαίσια του φεστιβάλ Αθηνών και με την Αντιγόνη Νέτα στην παράσταση «Η αφήγηση της Αντιγόνης» στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Από το 2008 διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό σε παιδιά και ενήλικες. Έχει συνεργαστεί με ερασιτεχνικές και επαγγελματικές σχολές χορού όπως τη Σχολή χορού Έλενας Βακαλοπούλου, τις επαγγελματικές «Ακτίνα» και «Χορό», το Κέντρο Μελέτης Χορού Ι&Ρ Ντάνκαν, το BailedeBarrio,  τη Σχολή χορού Αλίκης Καζούρη και Τιτής Αντωνοπούλου στην Άνδρο, τη Σχολή χορού motus, κ.α. Το Σεπτέμβρη του 2013 κλήθηκε να αναλάβει την εισήγηση του μαθήματος του Σύγχρονου Χορού στις εισαγωγικές εξετάσεις του Υπουργείου Πολιτισμού.

Από το 2014 συμμετέχει ως εμψυχώτρια στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Dancing to connect»  της Battery Dance Company σε συνεργασία με τη Στέγη Γραμμάτων και Tεχνών του ιδρύματος Ωνάση που λαμβάνει χώρα σε δημόσια σχολεία της Αττικής και της Περιφέρειας.