Σοφία Πάσχου

Τμήμα: 
Polyphonica Act
Ειδικότητα: 
Δημιουργία και σχεδιασμός προγράμματος (από το ΠΟΡΤΑ) / υπεύθυνη ροής και εκτέλεσης προγράμματος/ διδασκαλία

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή “Αρχή” το 2004 και από τη LISPA (London International School Of Performing Arts) στο Λονδίνο το 2008. Ολοκλήρωσε με υποτροφία το pedagogical training program στη LISPA και εντάχθηκε στο δυναμικό της σχολής. 

Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας Patari Project, όπου έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις “10cm up”, “10cm updated”, “Ο Μπαλ στον αέρα”, “Οδύσσεια”, “Πιάνω Παπούτσι Πάνω στο Πιάνο” ,“ΜΥΤΗ” και“ΧΙΟΝΑΝΑΟΙ”.

Ως ηθοποιός έχει συνεργαστεί με τους: Lilo Baur, Helen Chadwick στο Royal Opera House στο Λονδίνο, Dessislava Stefanova, με τις ομάδες Out of Chaos, Βabakas κ.ά. 

Έχει επιμεληθεί την κίνηση στην παραγωγή του ΚΘΒΕ “Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων” σε σκηνοθεσία Θωμά Μοσχόπουλου και στις παραγωγές του ΠΟΡΤΑ “Δίκη του Κ”  και “Καντίτ ή η αισιοδοξία”, σε σκηνοθεσία του ιδίου. 

Διδάσκει, από το 2006, σωματικό θέατρο σε παιδιά, εφήβους, εκπαιδευτικούς και ηθοποιούς σε σχολές θέατρου, καλλιτεχνικούς φορείς κ.α. όπως στη Δραματική σχολή “Αρχή”, στο KΘΒΕ, στο ΠΟΡΤΑ, στο London Bubble , στο BE Festival, στο BSA (Birmingham School of Acting) και το National Theatre της Αγγλίας.