Άννα Αθανασιάδη

Τμήμα: 
POLYPHONICA MUSICAL
Ειδικότητα: 
Χορογραφία, διδασκαλία χορού

Η Άννα Αθανασιάδη γεννήθηκε στην Αθήνα και υπήρξε μαθήτρια της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης και της Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής χορού Ραλλου Μάνου, από όπου και αποφοίτησε το 2004, αποκτώντας το πτυχίο της κατόπιν εξετάσεων στο Υπουργείο Πολιτισμού. Παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο Θέατρο των Αλλαγών και ιδιαίτερα μαθήματα φωνητικής. Πολύ σύντομα βρέθηκε πάνω στην σκηνή, και οι συμμετοχές της σε θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις είναι πάρα πολλές.

Σαν χορογράφος ξεκίνησε την πορεία της στο μιούζικαλ “Annie” σε σκηνοθεσία Θέμιδας Μαρσέλλου, και έκτοτε χορογράφησε την “Μελωδία της Ευτυχίας”, το “Addams Family”, το “Πριν το Χάραμα”, το “Mamma Mia”, το “Ας ερχόσουν για λίγο”, το “Jesus Christ Superstar”, το “Charlie Chaplin”, το “Matilda”, το “Hairspray” και πολλές άλλες θεατρικές παραστάσεις, ενηλίκων και παιδικές. Στην τηλεόραση υπήρξε χορογράφος του Voice 2 ενώ και τα 2 τελευταία χρόνια χορογραφεί το Your Face Sounds Familiar στον Ant1.

Μετράει στο βιογραφικό της πάρα πολλές συνεργασίες με σκηνοθέτες, ηθοποιούς, τραγουδιστές. Έχει χορογραφησει διάφορα event, βραβεία, video clips, διαφημιστικά στην τηλεόραση και πολλά άλλα.

Εργάστηκε σε αλυσίδα ξενοδοχείων στην ομάδα της Animation και εχει σκηνοθετήσει και χορογραφήσει πολλά εταιρικά events.

Πλέον εργάζεται και ως artistic director σε event που αναλαμβάνει και η ομάδα των συνεργατών της περιλαμβάνει όλων των ειδών τους performers.

Το 2018 ιδρύει την #DanceOnStage by Anna Athanassiadi που είναι ένας χώρος όπου μπορεί ο οποιοσδήποτε να ασχοληθεί με τον χορό, την υποκριτική, το τραγούδι και την γυμναστική